Monday, June 8, 2015

Bubuljice nisu smak sveta
Često mi se javljaju momci i devojke, koji su u pubertetu i očajni su zbog svojih bubuljica. Toliko da se mnogo manje druže sa svojim vršnjacima i sve se više zatvaraju u sebe.
Tu negde vidim i sebe pre 2 godine. Bilo me je užasno sramota svog lica, išla sam u prodavnicu po hleb sa kilo pudera, imala sam osećaj da svi gledaju samo u moje bubuljice. Nimalo mi nisu prijali komentari tipa „Vidi kolika ti je bubuljica izašla, zašto je ne istisneš?“ ili „Kad već koristiš toliko krema i toliko znaš, zašto ti je takvo lice?“
Ovim postom želim svima da kažem da bubuljice nisu smak sveta. Bubuljice su okej. Desile su se i proći će. Potrebno je vreme i strpljenje. Nemojte najbolje godine da protraćite na bubuljice. Da sedite kući i razmišljate zašto su se vama desile i svakih pet minuta da se gledate u ogledalo. Izađite napolje i družite se, proći će uz odgovarajuću negu.

Podelila bih sa vama i par saveta:
        -  Koristite isključivo dermatološke ili apotekarske preparate, nemojte da posežete za drogerijskim proizvodima koji obećavaju čuda preko noći;
         - Nemojte puno proizvoda da koristite odjednom;
         - Nemojte često da menjate proizvode, sačekajte da deluju, bar dva meseca;
         - Nemojte da idete kod neproverenih kozmetičara na higijenske tretmane, posebno ako vam je lice pod upalom, prouzrokovaćete više štete nego koristi;
Kao što rekoh na početku, nemojte da sedite kući i da očajavate, bubuljice će proći samo budite uporni i strpljivi.
Moje lice je pre 2 godine ovako izgledalo, a pre toga je bilo puno gore.
Na slici ispod možete videti kako sada izgleda:
Ono što vas sigurno zanima jeste šta je meni najviše pomoglo u tretiranju bubuljica .

Godine iskustva sa problematičnom kožom i testiranje kozmetike, dovele su me do nekoliko zaključaka, a vama ostavljam linkove ka savetima i najboljim kremama/čistačima:
- Lista najboljih krema protiv bubuljica;
- Lista najboljih dnevnih krema za problematičnu kožu;
- Lista najboljih sredstava za umivanje za problematičnu kožu;
 - Saveti u borbi protiv bubuljica;

Nadam se da sam uspela ovim postom malo da vas ohrabrim. Ako imate bilo kakvo pitanje ili vam treba neko za razgovor možete mi se javiti ovde ili preko društvenih mreža! :)

5 comments

 1. Ti si meni prelepa cura, a bubuljice su samo jedan od stepping stones-a u životu :) Teško je kad ti u tinejdžerskim godinama samopouzdanje- koje bi se trebalo graditi, potone brzinom svetlosti... i onda misliš kako će to sve zauvek biti tako i šta sve ne. Ali kako si i sama napisala, treba vremena, treba odricanja i biti predan i rezultati će se videti. Ne postoji instant rešenje i ježim se na reklame i kampanje brendova koji obećavaju čuda. Nije fer igrati na kartu tuđe teskobe, a opet ima i ona narodna- dok nekome ne smrkne, drugome ne svane... :D
  Super post Anči!

  ReplyDelete
 2. Ovakav post mi je bio potreban bas bas, pun pogodak. Svaka cast! :D

  ReplyDelete
 3. Ista nam je koza. Sestre smo po tome :/ :)

  ReplyDelete
 4. Eto mene, na pragu 30e a prištići kao da sam tek ušla u teen godine.. ali ne zamaram se, bubuljice su dio mene i šta sad. Ponekad stvarno nema pomoći, ali uz njegu se situacija može barem malo kontrolirati. NISU KRAJ SVIJETA! :)

  ReplyDelete
 5. Zdravo Ana! Koristim neutrogena 2 in 1 wash/mask od pred nedelju dana i nema nekoi rezultata pa dali da produzim i dali je ovo dobar proizvod protiv bubuljica?

  ReplyDelete