Verovatno vam se čini smešna tema o kojoj ću vam danas pisati, ali ne bi verovali koliko postoji devojaka koja ne znaju čime treba da skidaju šminku. Vrlo je važno skidati šminku svako veče. Znam da nekad može da bude zamorno i da biste se najradije bacili u krevet, ali nemojte da vas mrzi, koža će vam biti zahvalna. Koža pamti, ostariće pre vremena, izaći će vam još više bubuljica.

Vrlo je važno birati odgovarajuće proizvode za skidanje šminke. Znam za slučaj kad su devojke skidale šminku samo sapunom ili čak rakijom, da rakijom! Pre mnogo godina, dok sam još išla u osnovnu školu, bila sam kod drugarice na dočeku Nove godine i u nekom trenutku smo htele da spavamo i pitala sam ih za nešto za skidanje šminke. Dale su mi rakiju. U neverici sam je prihvatila i nekako skinula šminku i probudila se sa osipom! I dan danas se pitam gde mi je bila pamet.

Kao što rekoh vrlo je važno čime skidamo šminku. Ja bih uvek preporučila micelarnu vodu kao dobar skidač šminke. Ponuda je šarenolika, svako će naći nešto za sebe. Savetovala bih vas da izbegavate vlažne maramice, one su dobro rešenje za neke kraće periode kada ste na putu recimo, ali za svakodnevno korišćenje nikako. Vrlo često u sebi sadrže alkohol, pa isušuju kožu, a masna koža je najčešće dehidrirana i onda se nadjete u nekom začaranom krugu. Kad skidate šminku sa njima, najčešće to radite grubim pokretima pa je razvlačite i tako možete da stvorite bore. Isto tako, ako ne skinete lepo šminku i samo legnete da spavate, možete da izazovete bubuljice jer ćete zatvoriti pore. Ukoliko koristite vodootpornu šminku preporučila bih vam uljane skidače. Oni u par poteza skinu šminku i nakon toga je obavezno umivanje nekim gelom/penom. Postoji neko (uobičajeno) pravilo, da uvek nakon što skinete šminku potrebno je da ga operete jer postoji velika mogućnost da su vam na licu ostali neki ostaci. Jedino za micelarnu vodu važi da zamenjuje i umivanje, što ja ne praktikujem.

Kao i uvek, rubriku završavamo nagrađivanjem. Ovaj put jedna od vas će imati priliku da osvoji Afrodita Young & Pure set za masnu i problematičnu kožu koji se sastoji iz pene za čišćenje, dnevne kreme i ciljanog tretmana za uklanjanje bubuljica. 
Da biste učestvovali u nagradnoj igri, potrebno je da popunite formular. Igramo se do 31-og Decembra. Obavezno me pratite i na Instagramu, jer će i tamo biti jedno lepo Eucerin darivanje!
a Rafflecopter giveaway

Veliko hvala Zlatani sa bloga Sminka i ostalo na divnim fotografijama!

*U saradnji sa Afrodita kozmetikom.