Sunday, January 10, 2016

Style obsession: The Statement Necklace #1

Čeka vas još jedna nova rubrika na blogu! U želji da bude sadržajniji uvodim novu rubriku u kojoj ću pisati o komadima odeće/nakita koje volim. Ogrlice su pravi način da probijem led.

Svi koji me poznaju/prate mogu da primete da obožavam velike ogrlice. Imam ih preko petnaest. Različitih boja i oblika, ali svima im je zajedničko što su glomazne. Smatram da prave veliku razliku u odevnim kombinacijama. Uz vrlo jednostavne komade mogu da izgledaju šik i elegantno. Tu granicu izmedju šika i kiča je vrlo lako preći i zato je važno birati odgovarajuće ogrlice. Nemam jedan brend kod kojeg isključivo kupujem ogrlice, volim da istražujem i izazov mi je da pronađem jeftinu, a kul ogrlicu.
Da se vratimo malo na statement ogrlice, zašto baš statement? Sve je krenulo od izjave koja se pripisuje blogerima "making a statement". Statement znači izjava. Statement se ne upotrebljava samo za ogrlice, već i za druge komade nakita kao što su prstenje i mindjuše, a isto tako i za odeću. U modnom svetu, svojim odevnim kombinacijama predstavljate sebe, one su ogledalo toga kako se osećate i kako terate druge da se osećaju kada vas vide. Statement komadi vas definišu. Da li je to ogrlica, jakna ili naočare? Anna Wintour, urednica Vogue-a je poznata po svojim velikim naočarima za sunce koje nikada ne skida. Od tog čuvenog "making a statement" se došlo i do naziva statement ogrlica, velikih upečatljivih ogrlica koje outfitima daju potpuno drugi oblik.

Što se tiče rubrike, ideja je da vam svake nedelje predstavim jednu ogrlicu koju volim i da je ispratim uz slike, a nakon toga vam je prikažem u outfit kombinaciji (ako već nisam).
Prva na redu jeste ogrlica sa Happiness Boutique sajta. Skoro sam je dobila, ali slobodno mogu da kažem da je jedna od najelegantnijih i najneobičnijih ogrlica koju posedujem. Teška je i velika. Sastoji se iz puno malih cvetica koji su okruženi plavo/tirkiznim/narandžastim kamenčićima. Zašto najneobičnija? Nisam osoba koja voli preterano šljašteće stvari, a ova ogrlica šljašti, dosta. Podseća me na jednu od onih ogrlica koje nose na crvenim tepisima, koje vam mame dah. Kad udjete u prostoriju sa njom, odmah će vas zapaziti jer ona prosto isijava. U jednom od narednih outfit postova ćete videti kako sam kombinovala ovu ogrlicu. Može se nositi i preko dana uz oversize džemperak, a savršena je za cockail varijante kad možete da je nosite uz haljinu. Možete je kupiti ovde. Uz kod beautystuffbyana možete dobiti popust od 10%.
Trend Alert: Maxi Shirt Dress


Da li nosite ogrlice? Koja vam je omiljena? Gde ih kupujete?

4 comments

  1. Volim i nosim velike ogrlice, a slazem se da mogu da upotpune outfit i daju mu novu dimenziju. Generalno volim krupne komade nakita, mislim da izgledaju skuplje od sicusnih, osim ukoliko imaju dosta detalja od tvrde, akrilne plastike. Blog ti postaje sve zanimljiviji. Pozdrav

    ReplyDelete
  2. Mene intresuje odakle je bluza sa slike? Nju sam spazila, više od ogrlice, :)

    ReplyDelete