Čeka vas još jedna nova rubrika na blogu! U želji da bude sadržajniji uvodim novu rubriku u kojoj ću pisati o komadima odeće/nakita koje volim. Ogrlice su pravi način da probijem led.

Svi koji me poznaju/prate mogu da primete da obožavam velike ogrlice. Imam ih preko petnaest. Različitih boja i oblika, ali svima im je zajedničko što su glomazne. Smatram da prave veliku razliku u odevnim kombinacijama. Uz vrlo jednostavne komade mogu da izgledaju šik i elegantno. Tu granicu izmedju šika i kiča je vrlo lako preći i zato je važno birati odgovarajuće ogrlice. Nemam jedan brend kod kojeg isključivo kupujem ogrlice, volim da istražujem i izazov mi je da pronađem jeftinu, a kul ogrlicu.
Da se vratimo malo na statement ogrlice, zašto baš statement? Sve je krenulo od izjave koja se pripisuje blogerima "making a statement". Statement znači izjava. Statement se ne upotrebljava samo za ogrlice, već i za druge komade nakita kao što su prstenje i mindjuše, a isto tako i za odeću. U modnom svetu, svojim odevnim kombinacijama predstavljate sebe, one su ogledalo toga kako se osećate i kako terate druge da se osećaju kada vas vide. Statement komadi vas definišu. Da li je to ogrlica, jakna ili naočare? Anna Wintour, urednica Vogue-a je poznata po svojim velikim naočarima za sunce koje nikada ne skida. Od tog čuvenog "making a statement" se došlo i do naziva statement ogrlica, velikih upečatljivih ogrlica koje outfitima daju potpuno drugi oblik.

Što se tiče rubrike, ideja je da vam svake nedelje predstavim jednu ogrlicu koju volim i da je ispratim uz slike, a nakon toga vam je prikažem u outfit kombinaciji (ako već nisam).
Prva na redu jeste ogrlica sa Happiness Boutique sajta. Skoro sam je dobila, ali slobodno mogu da kažem da je jedna od najelegantnijih i najneobičnijih ogrlica koju posedujem. Teška je i velika. Sastoji se iz puno malih cvetica koji su okruženi plavo/tirkiznim/narandžastim kamenčićima. Zašto najneobičnija? Nisam osoba koja voli preterano šljašteće stvari, a ova ogrlica šljašti, dosta. Podseća me na jednu od onih ogrlica koje nose na crvenim tepisima, koje vam mame dah. Kad udjete u prostoriju sa njom, odmah će vas zapaziti jer ona prosto isijava. U jednom od narednih outfit postova ćete videti kako sam kombinovala ovu ogrlicu. Može se nositi i preko dana uz oversize džemperak, a savršena je za cockail varijante kad možete da je nosite uz haljinu. Možete je kupiti ovde. Uz kod beautystuffbyana možete dobiti popust od 10%.
Trend Alert: Maxi Shirt Dress


Da li nosite ogrlice? Koja vam je omiljena? Gde ih kupujete?