Sirena haljina [ eng. mermaid, fishtail dress]  je duga haljina koja je pripijena uz torzo i kukove, a onda se od kolena širi. Najčešće su izradjene od svile, satena i tafta. Ukoliko je gornji deo haljine izradjen od tanjeg materijala, donji deo koji se širi je teži.
Prave se za svečane prilike poput venčanja, matura i crvenog tepiha. Sam oblik haljine ističe siluetu ženskog tela i daje glamurozan izgled.

Model ove haljine se vezuje za kraj 50ih i glamur filmskih zvezda. Glumice su ih nosile na svečanostima zajedno sa velikim šeširima [eng. picture hat].

Verujem da ova vrste haljine nikad neće izaći iz mode. Meni su one omiljene. Ženstvene, elegantne i luksuzne. Izgledaće savršeno bilo da je u pitanju potpuno jednostavna i jednobojna haljina sa blagim padom ili složenija sa više materijala, tekstura i detalja.

Ova haljina mi je posebno draga. U pitanju je rad naše dizajnerke Svetlane Ennettah. Izradjena je od imitacije kože i tila, sa detaljima od čipke. Donji deo pored toga što se širi i fantastično pada, nazad je malo duži i vuče se po podu. Ono što celu haljinu čini posebno lepom jeste kragna, koja je od svile i tila. Celokupan izgled čini još više glamuroznim, ističe ramena i ruke.
Haljina - Ennettah

Fotke i make up: Jelena Moj neseser