Prošlo je dugo vremena od poslednjeg posta na temu "Puškica za masnokošce" stoga sam rešila da aktiviram rubrike.Pisaću vam o bubuljicama i samopouzdanju. Dve reči koje nikako ne idu zajedno.
I danas, posle toliko vremena, kad sam skoro rešila svoj problem sa licem i dalje se ne osećam dovoljno sigurno bez pudera.

Kad sam imala bubuljice, toliko sam bila nesigurna u sebe i svoje lice da nisam mogla da odem do prodavnice, a da ne stavim kilo pudera. Ni komentari okoline nisu bili baš najsrećniji. Dobijala sam opaske poput "Kakva ti je to gadna bubuljica na sred čela?" ili "Kako ti znaš toliko o kremama, a pogledaj na šta ti lice liči". Imala sam osećaj da svi vide samo moje bubuljice. Da ne vide mene kao osobu nego veliku hodajuću upaljenu bubuljicu.

Stoga sam rešila da podelim par saveta sa vama koje bih da mogu, rekla mladjoj sebi.

● Opustite se! Da mogu da vratim vreme, manje bih se opterećivala, a više uživala u svakodnevnim stvarima. Bubuljice će zaista proći. Nemojte da dozvolite da vam one postanu centar sveta. Radite na problemu, ali dozvolite sebi da uživate i mislite na druge stvari. Previše vremena (i para) sam izgubila tražeći revolucionarnu kremu koja će preko noći rešiti problem, a ona zapravo ne postoji.

● Potrebno je vreme da bubuljice prodju. Ovo je usko povezano sa prvom stavkom. Potrebno je da se opustite i da čekate. Strpljenje vam je u ovom slučaju najbolji prijatelj.

● Ne menjajte često proizvode protiv bubuljica. Ovo je vrlo bitno da zapamtite jer sam sigurna da smo svi u nekom trenutku napravili ovu grešku. Koža će se zbuniti, može loše da reaguje i nećete videti pravi učinak kreme. Budite pametni i strpljivi. Ne zatrpavajte kožu sa puno proizvoda. Držite se dermatoloških kuća i slušajte svoju kožu.

Ne slušajte druge! Kad imate problem sa licem, svi su pametniji od vas i svi drugi znaju bolje. Ja sam slušala druge i nisu mi pomogli. Delili su mi savete poput "Maži melem na bubuljice" ili "Namaži pastu za zube, osušiće ih". Mislim da bih mogla da napišem knjigu bisera vezanih za savete protiv bubuljica. Budite pametniji od mene.
Isto tako, ne slušajte ružne komentare. Ljudi umeju da budu zli i nekad se bolje osećaju vredjajući vas. Odmahnite glavom na njihove otrovne komentare. Nemojte da ih slušate i verujete u to što pričaju.
Pretvorite bubuljice u nešto lepo. Znam da zvuči čudno, ali podstaknite sebe da radite nešto zanimljivo. Svo ono vreme koje biste potrošili misleći o tome kako vam je loše u životu i kako mrzite bubuljice, utrošite na nešto zanimljivo i kreativno. Krenite u teretanu ili na plivanje, kurs šivenja ili plesa. Ja sam počela da pišem blog i mogu reći da su one nešto najbolje što mi se desilo u životu. Da nije bilo njih, ne bi postojao moj maleni kutak na internetu.


Fotka: Jelena Moj neseser

 Kako se vi borite sa bubuljicama?