Tuesday, March 15, 2016

Style obsession: Shoulder bags

Poslednjih par godina tašnice na rame su skoro potisnule XXL tašne! Svi su poludeli za njima, a nije ni čudo zašto. Savršene su veličine. Dovoljno su velike da u njih stane novčanik, mini neseser, telefon i ključevi! Opet dolazimo do zaključka da je manje više.
Prve tašne se pojavljuju u periodu od 1500-1800 godine kada su ih podjednako nosili i muškarci i žene. Nisu bile nekog posebnog oblika, uglavnom su to bile pamučne/kožne tašne okačene o lanac.
Veliki bum su doživele u 20om veku kad su se žene emancipovale. Počele su svaki dan da rade i više pažnje se posvetilo obliku i materijalima, kao i njihovoj masivnoj proizvodnji. Brendiranje je postalo jako bitno i sve velike kuće su počele da rade na tome, kao što je Hermes, Dior, Gucci, Versace, Yves Saint Laurent..

Obožavam da ih nosim, posebno kad nisu previše male. Ne moram da brinem gde je spuštam, da li će neko da je ukrade i jednostavno se osećam lakšom. Dolaze u raznim bojama i materijalima. Posebno su mi zanimljive one neobične koje je do skora Accessorize imao u ponudi u obliku robota i fotoaparata.


Shoulder bags

Za detalje tašni, kliknite na sliku.

Slike su od Jelene Milosavljević (Beautyfineprint), Jelene Djukić (Moj neseser) i Ivane Džamić (Fadeeye)

Da li vi volite da nosite tašne na rame?

2 comments

 1. Pre svega, zelim da pohvalim tebe kao i sami blog.:)
  Jako sam korisnih saveta procitala po pitanju kozmetike, a dosta ideja dobila po pitanju mode. Tvoj stil je unikatan u moru uniformisanih, cenim vintage komade koji imaju posebnu vrednost i pricu kao i detalje kojima posvecujes paznju. Jako mi se svidjaju postovi poput ovog kao i oni sa ogrlicama, pisi ih sto vise. Jako si napredovala, blog je obogacen i za svakog ima ponesto. U poslednjih par meseci najradije svracam kod tebe.:-)

  Mnogo volim male torbice i poslednjih godinu dana najvise njih i nosim, imam ih u gotovo svim bojama. Volim sa njima da razbijem monotoniju i unesem malo boje, kao npr sa crvenom torbicom.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jao, pa hvala ti puno na ovako divnom komentaru! Ulepšala si mi veče! Trudim se i jako mi je drago kad vi to primetite. :)

   Male torbice su čudo. Ne mogu da verujem da ih uopšte nosim jer sam obožavala velike tašne. Zaista mogu celu kombinaciju da promene i daju joj neki šmek. :)

   Delete