Pre nekoliko meseci sam objavila sličan post. Bio je više lične prirode, a ovog puta sam želela da generalizujem i dam objektivne savete.
Prvo i najvažnije jeste da stvarate blog koji vi želite da čitate! Nema goreg osećaja kad pišete nešto zato što morate ili zato što je popularno. Iz tog razloga sam prestala da pišem recenzije. Stalno imam osećaj da pišem jedno te isto. Vrte se iste reči bez prostora za iskazivanje kreativnosti ili nečeg drugačijeg. Pišite ono što vas čini srećnim, što će vas podsticati da i dalje radite i budete uzbudjeni oko toga!

Nemojte da dozvolite da vas strah sputava da radite ono što želite! Samo se setite one poruke da ništa veliko ne možete da postignete ukoliko ne rizikujete, a uz rizik je uvek prisutan strah. Strah od neuspeha, podsmeha. Dok ne probate, ne znate. Možete da dobijete sve, a da ne izgubite ništa. Čak i da vam se neko smeje, svet neće stati.

Budite ponosni na svoje malo internet mesto! Ovo bih podebljala tri puta da mogu. Pošla bih od sebe. Koliko puta me je bilo sramota kad kažem čime se bavim, jer dobijam samo podsmehe i poglede, a kad dobijem pohvalu onda više nisam sigurna da li to zaista misle jer je više onih koji mi se smeju. Istina je da je blog moja beba. Moj mali životni projekat, kroz koji se izražavam, uz kojeg rastem i razvijam se. Za sve vezano za blog ulažem dosta vremena, truda i ljubavi i stvarno je nepošteno prema nama samima da nas bude sramota da kažemo čime se bavimo!

Nemojte da dozvolite da tudji uspeh, vaš poništi. Najvažnije je biti najbolja verzija sebe! Zašto bi se uporedjivali sa Mikom, Žikom ili Perom? Treba gledati sebe, raditi na sebi i razvijati se. Uspeh će doći sam od sebe, a dobro pitanje je šta za koga predstavlja uspeh..

Svet blogovanja je vrlo dinamičan i promenljiv, postarajte se da budete u toku! Po meni, ovo je jedna od najvećih prednosti blogovanja. Ne volim rutinu i jednoličnost, a ovde se uvek nešto dešava. Ima toliko aspekata, preko dizajna, sadržaja do socijalnih mreža. Morate konstantno biti prisutni, u suprotnom ćete biti zaboravljeni.
Fotografije: Ljiljana Božović ;
Slikano u Restoranu Ottimo;


Pratite me na: