Kako sam pisala o najboljim kremama protiv bubuljica i dnevnim kremama za problematičnu kožu, mislim da je red da sastavim i listu najboljih sredstava za umivanje :)

Bioten gel za umivanje za normalnu/mešovitu kožu. Sasvim lepo očisti lice, ne isušuje ga, nije mi izazvalo nikakve bubuljice. Ne sadrži sapun. Košta oko 300 dinara.

Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom pivskog kvasca lepo očisti lice, ne izaziva bubuljice. Ostavlja škriputav osećaj čistog lica zato što ima sapun u sebi. Košta oko 100 i nešto dinara.

Avene Cleanance gel za čišćenje lica je blago sredstvo za čišćenje lica, koje lepo ukloni ostatke šminke. Ne izaziva bubuljice. Kožu ostavlja mekom. Ne sadrži sapun. Košta oko 1600 dinara.

Avene Clean-Ac krema za umivanje je namenjen problematičnoj, isušenoj koži te je izuzetno blag. Kada perete lice sa njim jedva da imate osećaj da je oprano koliko je blag. Ne sadrži sapun. Ne izaziva bubuljice. Košta oko 1600 dinara.

Bioderma Sebium gel za umivanje je namenjen mešovitoj i masnoj koži. Ne sadrži sapun. Odlično čisti lice i nije agresivan uopšte. Nije komedogen. Košta oko 1500 dinara. Više o njemu možete pročitati ovde.

SebaMed sindet za mešovitu kožu iako je namenjen normalnoj/mešovitoj koži jako lepo odgovara masnoj i problematičnoj jer nije jak, a lepo očisti lice. Košta 300-400 dinara. Više o njemu možete pročitati ovde.

SebaMed sindet za problematičnu kožu je za vas ako imate izuzetno problematičnu i masnu kožu pošto je malo jači. Nije komedogen. Košta oko 400 dinara. Više o njemu možete pročitati ovde.

To bi bilo sve za sada, vremenom će se lista dopuniti. Verujem da će svako uspeti da pronađe nešto za sebe..


Follow

Da li ste koristile neku od ovih umivalica? Kako vam se čine? :)