Eucerin DermoPURIFYER koncentrat je još jedan u nizu proizvoda koji obećava besprekornu kožu, a da li radi posao pogledajte u nastavku posta.
Eucerin koncentrat poboljšava izgled kože, ujednačava ten. Bez uljanih komponenti i bez konzervansa. Koncentrat je veoma lagan preparat koji se brzo upija. Sadrži koncentrovanu mlečnu kiselinu, koja deluje komedolitiički, otvara i čisti pore i poboljšava izgled kože. Sadrži i dekandiol, supstancu koja deluje antibakterijski i sprečava razvoj akni.
Ovaj koncentrat je u stvari popularan i delotvoran zbog mlečne kiseline, koja ima svojstvo uklanjanja mrtvih ćelija, ima antibakterijska, hidrirajuća svojstva i blago posvetljuje ten.
Ovaj koncentrat dolazi u staklenoj bočici od 30ml što bih rekla da je loša strana, jer se koncentrat jako brzo troši. Dosta je tečan i vrlo brzo se upija. Ima jako lep miris, kao neki muški after shave. Potrebne su dve pumpice za celo lice. Koristim ga ujutru i uveče pre kreme. Ostavi kožu vrlo mekom i glatkom i nekako deluje osvežavajuće na celo lice. Blago hidrira. U kombinaciji sa Noreva 3u1 kremom nije mi potrebna dodatna hidratacija.

U suštini to je sve što radi ovaj serum, on hidrira i uglača kožu. Ne bih rekla da je ovo krema za borbu protiv bubuljica, kao recimo LRP Effaclar Duo ili Bioderma Sebium Global.

Nisam primetila da mi je on pomogao u borbi protiv fleka i bubuljica, jednostavno mislim da nije dovoljno jak i ne bih preporučila nikom da ga koristi samostalno u borbi protiv bubuljica.
Nemam nikakav problem sa ovim serumom, ali bi mogli da ga preimenuju u hidrirajući serum za problematičnu  kožu, jer neko može da se prevari pa da ga uzme kao tretman protiv bubuljica, što ja mislim da nije. Pored toga, odlična je podloga za kremu, nije mi izazvala bubuljice, brzo se upija, lepo miriše i zagladi kožu.
Ingredients: Aqua, Cyclomethicone, Glycerin, Tapioca Starch, Methylpropanediol, Lactic Acid, Decylene Glycol, Dimethiconol, Sodium Chloride, Xantan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Parfum

Da li ste se susreli sa Eucerinovim proizvodima za problematičnu kožu? Kakvi su bili vaši utisci?

*PR uzorak