Sigurna sam da ste svi čuli za Coco Chanel. Ona je bila ta koja je prva kreirala pantalone za žene. Zbog nje je bronzani ten postao stvar prestiža i lepote, a ne obrnuto. Bila je prva koja je koristila žersej za dizajniranje haljina, koji je do tada isključivo korišćen u izradi muškog veša. Lansirala je brendirani parfem, čuveni Chanel No 5. Crnu haljinu je ona kreirala, haljinu koju svaka devojka mora da ima, koja predstavlja osnovu za izgradnju nekog stila. I za kraj, njen zaštitni znak jesu Chanel kostimi, bila je prvi dizajner koja se poslužila motivima muških odela i napravila taj čuveni kostim, koji se sastoji iz kockastog blejzera/sakoa strogog kroja sa velikim dugmadima i slimline suknjom. 

1950ih godina Coco Chanel se sa svojih 70 godina vratila na modnu scenu. Iako ne na velika vrata, jer su smatrali da je previše stara i zaostala za novim modnim trendovima. I dalje su svi bili vodjeni njenim pravilom da haljina treba da bude komforna i funkcionalna. Unapredila je stare modele zbog kojih je bila svetski poznata i ponovo se probila do vrha. Tu su bili kostimi od žerseja i tvida, velika dugmad i kragne kao neizostavni detalji njenih kreacija.

Zašto vam pričam o Coco? Zato što dopuštam sebi da verujem kako bi joj se ova haljina dopala. Od kroja preko materijala, boja, dugmadi i kragne. Udobna, a elegantna i toliko ženstvena. Uz nju i jednostavnu clutch torbu, odgovarajući parfem je dostojan pratilac, a hod na potpeticama čini se kao šetnja po oblacima, laka i dostižna.
Haljina - H&M
Cipele - Bershka
Torba - Ana Šurdilović

Fotografije su uslikane u jedinstvenom ambijentu parfimerije Metropoliten, čijem se timu ovim putem zahvaljujem na ljubaznosti i strpljenju. 

Fotke: Jelena sa bloga Moj neseser

Vreme je za proglašenje pobednice koja je osvojila set za masnu kožu. Ovog puta najviše sreće je imala Marijana Šimić koju ću zamoliti da mi se javi na mejl.