Kada imamo problem sa bubuljicama, u stanju smo da nadjemo sto i jednu kremu koje obećavaju čuda preko noći. Isprobavamo ih sve zajedno ili jednu za drugu u roku od 10 dana i onda se žalimo što nam nijedna ne odgovara.  Pitanje je da li je to pravi način? Odgovor je ne. Kada pronadjemo jednu kremu protiv bubuljica moramo da joj damo šansu, kako bi ustanovili da li nam odgovara.

Ako želite da pobedite bubuljice morate biti strpljivi. Znam šta mislite, to je najgluplji savet koji neko može da vam da. Mrzela sam jutjujbere koji su sa savršenom kožom govorili da budem strpljiva i istrajna i da će se moj problem rešiti. Sada ih u potpunosti razumem, iako sam daleko od savršene kože potpisujem svaku njihovu reč. Ako želite da nestanu morate da naučite da budete disciplinovani.

Potrebno je da pronadjete nekoliko proizvoda kojih ćete se pridržavati. Nemojte da vas bubuljice obeshrabre, nemojte sedeti kući i čekati da one prodju, pokušajte da se animirate, znate da je sve to jedan veliki začarani krug u kome je istrajnost i upornost ključ
Ono na šta sam danas htela da obratimo pažnju jeste broj proizvoda koji treba koristiti na dnevnoj bazi, kao i osvrt na to koliko dugo treba testirati kremu protiv bubuljica.

To bi bila neka četiri proizvoda, ukoliko govorimo o svakodnevnoj nezi, tu su: dnevna i noćna krema, okoločna krema, gel za umivanje + skidač šminke. Ne pretrpavajte lice mnoštvom proizvoda.

Ukoliko testirate nove proizvode nemojte odjednom da ih ubacite u rutinu, lice vam može buknuti. Idite postepeno i pratite kako se koža ponaša. Jako je bitno da ne menjate često proizvode. Meni se dešavalo da u jednom trenutku imam tri ili četiri nove kreme protiv bubuljica i da ih mahnitalo sve isprobavam i da mi nijedna ne odgovara. Nemojte to da radite.

Dajte im šansu i testirajte ih kako treba, najmanje mesec dana. Prvenstveno mislim na tretmanske kreme za bubuljice. Kada je u pitanju ostatak nege, birajte blage proizvode. Nikako one sa alkoholom, već blage i umirujuće, proverene proizvode. Kada pronadjete jednu dnevnu kremu koja vam odgovara, držite se proverenog.

Koliko proizvoda koristite na dnevnoj bazi? Da li ste pronašli kremu protiv bubuljica koja vam odgovara? Koja krema je u pitanju?