Poslednjih par godina tašnice na rame su skoro potisnule XXL tašne! Svi su poludeli za njima, a nije ni čudo zašto. Savršene su veličine. Dovoljno su velike da u njih stane novčanik, mini neseser, telefon i ključevi! Opet dolazimo do zaključka da je manje više.
Prve tašne se pojavljuju u periodu od 1500-1800 godine kada su ih podjednako nosili i muškarci i žene. Nisu bile nekog posebnog oblika, uglavnom su to bile pamučne/kožne tašne okačene o lanac.
Veliki bum su doživele u 20om veku kad su se žene emancipovale. Počele su svaki dan da rade i više pažnje se posvetilo obliku i materijalima, kao i njihovoj masivnoj proizvodnji. Brendiranje je postalo jako bitno i sve velike kuće su počele da rade na tome, kao što je Hermes, Dior, Gucci, Versace, Yves Saint Laurent..

Obožavam da ih nosim, posebno kad nisu previše male. Ne moram da brinem gde je spuštam, da li će neko da je ukrade i jednostavno se osećam lakšom. Dolaze u raznim bojama i materijalima. Posebno su mi zanimljive one neobične koje je do skora Accessorize imao u ponudi u obliku robota i fotoaparata.


Shoulder bags

Za detalje tašni, kliknite na sliku.

Slike su od Jelene Milosavljević (Beautyfineprint), Jelene Djukić (Moj neseser) i Ivane Džamić (Fadeeye)

Da li vi volite da nosite tašne na rame?