Blogovanje je najlepši posao. Ruke su vam odrešene, imate potpunu slobodu da stvarate šta god poželite.
Svi misle da je izuzetno lako blogovati. Kao i svaki posao i on ima svoje uspone i padove, dobre i loše strane.

Rešila sam da sa vama podelim četiri "loše" strane blogovanja:

1. Posao nikad nije gotov! 
Ne postoji nikakvo ograničenje. Uvek ima neki post da se napiše, koja slika da se obradi, da se provere socijalne mreže, nema kraja! Ako ste bloger, nalazite se u marketingu/brendingu, a tržište se konstantno menja i razvija. Nove aplikacije i društvene mreže niču, menjaju se i taman kad ste pomislili da ste dostigli ono što ste hteli, nešto novo iskrsne.

2. Postaneš blogoholičarPreviše se uživiš u ulogu blogera. Ne možeš da odeš na ručak ili negde na odmor, a da se ne osećaš krivim zato što nisi uslikao baš tu divnu pastu ili kolač. Moramo da naučimo da kažemo sebi ne! Još uvek nisam pronašla način da u potpunosti kažem sebi ne kada su u pitanju neke stvari.

3. Nikad nije toliko glamurozno kao što izgleda. Ako  ste fešn bloger, samo vi znate kako izgleda iznalaženje odgovarajuće lokacije, pa slikanje na istoj, posebno ako je u pitanju prometna ulica gde je puno automobila i ljudi koji staju i zagledaju vas kao da nikad nisu videli kameru. Ili kad slikate flatlay pa ispomerate celu sobu radi odgovarajućeg svetla, ugla, pa nameštanje bočica da se ne pomeraju!

4. Konstantno uporedjivanje i takmičenje sa drugima.
Jedino treba da se takmičimo sami sa sobom, ne sa drugima. Koliko puta ste se uporedjivali sa nekim pro blogerom, a ono što zaboravljamo jeste, koliko je vremena i truda njima trebalo da bi stigli tamo gde jesu?
Svi imamo isti cilj, a to je da uspemo! Uspeh je relativan pojam, svi ga drugačije shvataju. Umesto da se uporedjujete sa drugima i ubijate se u pojam, sedite i razbijte se od posla. Sedite, napišite na papir koji su vam ciljevi, kako da ih ostvarite. Napravite raspored postova. Ništa se samo neće uraditi!

Jumpsuit - SheIn
Cipele - Pink Basis
Tašna - C&A

Fotografije: Jelena (Beautyfineprint)