Leto nam je zvanično počelo i mislim da je pravo vreme da se podsetimo onog mita vezanog za sunčanje i problematičnu kožu.

Sunce nikako nije dobro za bubuljice, ne leči ih kao što većina misli. Bubuljice će pod suncem ili postati gore ili će se povući, prividno. Koža će se, kako bi se odbranila zadebljati a bubuljice će privremeno nestati. Nakon toga, kad se koža vrati u normalno stanje, bubuljice će se vratiti.

Iz tog razloga, ne izlažite bubuljice suncu i mažite kreme za sunčanje!

● Nemojte koristiti istu kremu za lice i telo. One za telo su po pravilu teže i mogu biti komedogeone.

● Birajte proverene, dermatološke brendove.

●Većina dermatokozmetičkih brendova ima posebne linije za masnu i problematičnu kožu. Od mene sve preporuke ima Avene, Eucerin, Bioderma, kao i Sun Dance matirajući fluid kao zamena za sve prethodno navedene.

● Tokom leta nije preporučljivo koristiti kreme sa voćnim kiselinama, zato što lice postaje osetljivo i fleke mogu lako da se stvore, a teško da se uklone.

● Ne zaboravite da spirate lice od slane vode svaki put kad izadjete iz vode i da redovno nanosite kremu za lice!

●Isto tako, ne zaboravite da kremi treba nekih 15 minuta da počne da deluje. Mislite o tome pre nego što izadjete na plažu/bazen.

● Mislite o koži, hidrirajte je. Koristite odgovarajuće nemasne kreme i pijte puno vode.

Za kraj, mali znak pažnje za vas! Poklanjam jednu novu Eucerin Gel kremu Oil Control. Da biste učestvovali potrebno je da popunite formular koji se nalazi ispod. Srećno!

a Rafflecopter giveaway

Fotografija: Ljiljana Božović